top of page

Woonvideo

Video geeft een  interactief beeld van je woning. Tijdens een videoreportage wordt er een sfeervol totaalbeeld van elke kamer weergegeven.

Dit heeft als voordeel dat potentiele kopers beter kunnen inschatten hoe de woning ruimtelijk in elkaar zit en waar de ligging van elke kamer is. Een goede woonvideo geeft een realistisch beeld en houdt de aandacht van de kijker van het begin tot het einde vast. Geen flitsende clip met onrustige overgangen waarbij je het gevoel hebt in een achtbaan te zitten. Ik kies voor een rustige sfeervolle en goed gemonteerde woonvideo, voorzien van passende muziek, welke boeiend blijft om naar te kijken.

Ook bij het maken van een woonvideo zijn er natuurlijk meerdere mogelijkheden en kun je kiezen voor extra features in de video zoals bijvoorbeeld: begeleidende ondertitels, een gesproken intro (met/zonder beeld) van jezelf of de makelaar, toevoegen van foto's etc.

Met het toevoegen van een woonvideo scoor je weer hoger op lijstjes-websites zoals bijvoorbeeld Funda. Want ook hier geldt weer: hoe meer pr-middelen je inzet bij je woningpresentatie, hoe beter zichtbaar, en dus ook beter vindbaar, je woning is!  Maar het voordeel van een woonvideo geldt niet alleen maar voor Funda. Het is ook perfect in te zetten op social media zoals Facebook en Instagram. Het is bekend dat Facebook video's veel vaker toont dan foto's. Ook 'werkt' een video beter dan het plaatsen van een Funda link op je tijdlijn omdat de kijker zich meteen in je woning bevindt en niet eerst 3x moet klikken voordat ze zijn waar ze graag willen zijn: in je woning! Hoe vaker men moet klikken hoe meer kans je hebt dat ze afhaken. Dat zijn we nu eenmaal gewend. We willen snel kunnen beschikken over de informatie waarin we geïnteresseerd zijn.

Ook een woonvideo kun je als een losse dienst of als onderdeel van een groter pakket zoals 'ALL IN ONE BY FOTODEZIGN' afnemen. Groot voordeel hierbij is dat ik de video op dezelfde dag als de fotoshoot kan opnemen. Je huis is immers al helemaal opgeruimd en gestyled. 

Mijn ervaring is dat zo'n dag waarop de shoot plaatsvindt toch vaak als 'best heftig' wordt ervaren. Je (t)huis staat even helemaal op z'n kop, er wordt geschoven met spullen, in elke kast ligt wel iets wat opgeruimd moest worden, en het voelt misschien niet meer als je thuis. Je laat, letterlijk & figuurlijk anderen binnen in je leven....

bottom of page